bezoekers

donderdag 27 augustus 2015

Een vakantie gered

Ik ben net terug van een vakantie van 2 weken. De planning was om met onze boot door Friesland te varen en te genieten van de mooie plekjes daar. Dag 1 had ik " eindelijk"  alle bagage weggestouwd in ons bootje. Je moet weten de boot is 7,5 meter lang en 2.10 meter breed. Je kan je vast voorstellen dat daar niet echt heel veel bergruimte in te vinden is. Maar Heh.......... ik had er toch maar mooi voor 1,5 week eten en schone kleren in weten weg te stouwen. Daarnaast hadden we ook nog vis-spullen, quilt-spullen, gereedschap en 40 lt diesel weten te weg te bergen. Knap toch?

Daarna gingen we de motor starten........... eh de motor starten............nee heh de motor starten..... NIET DUS. Geen slag deed ie, terwijl we toch 2 weken daarvoor de dynamo opnieuw hebben laten monteren enz. Een handige buur wist de V-snaar bij te stellen en jahoor onze reis kon beginnen. Na een uurtje op 3 kwamen we bij onze eerste stop. Twijfelend aan een en ander keken we toch maar weer voor de zoveelste keer onder de vloer. En ja aldaar vreselijk gesmolten door de hitte van de bijgestelde dynamo een kortsluiting in het elektrisch systeem. Geen monteur meer te bereiken natuurlijk 's avonds om 7 uur.

De volgende ochtend weer aan het bellen en gelukkig er was direct iemand beschikbaar. Hij heeft de boot zover gekregen dat we weer op huis aan konden. Vreselijk teleurgesteld natuurlijk dat onze vakantie niet door kon gaan. Deze winter wordt eerst het elektra opnieuw aangelegd. Met de nodige zekeringen/veiligheid ingebouwd natuurlijk.

Thuis hebben we maar snel een midweekje Veluwe geboekt via V.akantieveilingen.nl. Hebben we toch nog even heerlijk ontspannen. Boslucht, wandelen en een bezoekje aan Burgers Zoo. Lekker hoor, en nu nog een weekendje in onze eigen gezellige jachthaven voor de boeg. Een leuk feest met live-muziek erbij. En dan........... Dan is het echt voorbij, volgende week weer aan het werk. Eigenlijk ook wel weer lekker hoor, regelmaat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten